Ini Dipanggil Bahasa Ape ? Sila Jawab .

assalamualaikum semua . now farrahusna nak update blog buad kali terakhir bagi minggu ni . sebab , lepas ni lappy takde :(

post kali ini ialah farrahusna pelik dengan sesetengah orang ni . diorang bukan main suka lagi buad ayat macam ni . contoh-contohnya :


= unk makan tax lagi ? jom pegy makan aq lapaww .
=esox la akuw buat untuk unk , akuw sibuk niew .

lebih kurang macam tu laa . kekadang kawan farrahusna pown kalau hantar text diorang cakap macam tu . farrahusna mengambil masa yang lama untuk memahami . laen la kalau farrahusna pown guna bahasa macam tu . ape yang best sangat ? tak ke terbelit lidah kalau baca macam tu ?

AKU = AQ
KAU = KAW 
HANG = UNK
ESOK = ESOX 
LAPAR = LAPAW
TAK = TAX


so , please la bagitahu ape yang best sangat cakap macam tu . kalau terasa farrahusna mintak maaf . kalau nak maki hamun atau nak bagi pendapat masing masing , sila comment okay ? assalamualaikum ;)
Suka post Farrahusna ? Jemput comment dan like ye :)

3 comments:

  1. tak suke yg tulis cmni..susah la nak faham..saje je kot tulis cmni..kasi nmpak cam ngengade ckit..kui3

    ReplyDelete
  2. Aesya= ye kot . sounds like mengade ngade jugak . hehe .

    miraaouhlala= mungkin .

    ReplyDelete