CL - 나쁜 기집애 (THE BADDEST FEMALE) M/V

Assalamualaikum.. Malam ni farrahusna nak post ni ja :)

 

CL (Leader of 2NE1) released her new song called "The Baddest Female"
MV Starring : Kwon Jiyong (G-Dragon) and Taeyang (Big Bang), Teddy, Choice37, Masta Wu, Yang Seung Ho, Mademoiselle Yulia, Lydia Paek
Here's the lyrics : 

*chorus* [x2]
Nan nappeun gijibae nanan nappeun gijibae nan nappeun gijibae
Where all my bad girls at?
Keurae naneun sse aju sanabge (Yaw!) Neo jeongdoron nal jeoldae kamdang mothae (Uh hm)
Jiltu ttawiin nun kkommankeumdo moreujyo jeomjaengido nae mamsogeun mot majchujyo (Aha)
Nan yeowahngbeol nan juwinkong dangjang eodiro twiilji molla reokbigong
Moge keollin gold chain swingin’ left right werobji anha maeil bammada get right
Dangdanghan jijo kokwiihan pumwii (Uh huh) Nun useumeun gibon nae nunmureun mugi (That’s right)
I misoneun fire neoraetaeunikka (Burn) You want it, come and get it now shirheumyeon shijibga
*chorus* [x2]
Nan nappeun gijibae nanan nappeun gijibae nan nappeun gijibae
Where all my bad girls at?
Eonniya (Wooh) Eonni eonni eonni hey [x2]
Namjadeureun heonira bulleoyo yeojadeureun eonnira bulleoyo
Pakpag jalnaganeun nae ssaneurhan hanmadi round round dolko doneun i isang-han melody yeah
Naega jeil jalna ga huh? Nan maeil bappa neomu bappa waeh gibun nappa huh?
G5 G6 boda nopi nallaga huh? All my B-boys and B-girls ja nareul ttarawa
Kotdaeneun jijon I never say sorry (Nope) Kashikeun gibon nae ttokttokhan meori (Yes)
Nae misoneun killer modu juginikka (Oops) You want it come and get it now shirheumyeon shijib-ga
*chorus* [x2]
Nan nappeun gijibae nanan nappeun gijibae nan nappeun gijibae
Where all my bad girls at?
Eonniya (Wooh) Eonni eonni eonni hey [x2]
This is for all my bad girls around the world
Not bad meaning bad but bad meaning good you know
Let’s light it up and let it burn like we don’t care
Let ‘em know how it feels damn good to be bad
G I Z to the I B E nan nappeun gijibae can’t you see?
G I Z to the I B E nan nappeun gijibae come with me
[x4]
Now do the unnie (Hey) Now do the unnie (Hey)
Now do the unnie haega jil ttaekkaji modu dagachi
Lyrics source : HERE


Suka post Farrahusna ? Jemput comment dan like ye :)

Teacher's Day

Assalamualaikum and Good Evening :) Lamanya farrahusna tak update blog sampai blog ni pun dah bersawang. Tiba2 harini ada mood pulak nak update. First of all, I wanna thank all of you who pray for me. Guess what? I got straight A's for my PMR last year! Yeeeehooooo~ *ok stop* thankyou sangat2 siapa yang tolong doa tu. Serious taksangka gila boleh dapat straight A's. InsyaAllah, i'll do my best for my SPM next year ok!

Okay, back to the topic, harini farrahusna nak buat post yang ringkas ja *mungkin* Semua orang tau dan semua orang sambut Hari Guru last week kan? tak kiralah dah bekerja ataupun tidak. Tipu sangat la siapa yang tak sambut tu. Sambutan Hari Guru dekat sekolah farrahusna last week sangat omgg JJINJAAAA DAEBAKK!!! *although banyak persembahan perlu di'cut' sebab masa tak mencukupi.* :(

Sambutan pada hari tu sangat awesome sebab takperlu belajar. Kami (students and teachers) enjoy gila haritu. Masa students semua tengah jamuan, cikgu yang terlibat dalam permainan diorang pergi dewan baru untuk jalankan aktiviti yang sempatutnya diorang main. Oh lupa nak cakap, SEMUA CIKGU CANTIK CANTIK BELAKA HABAQ MAI KAT HAMPA!! Lepas dah selesai permainan depa pun ada jamuan, so inilah gambar bilik jamuan cikgu *jealous sebab bilik jamuan cikgu macam dewan pengantin*

*Klik di gambar untuk TUMBESARAN MENDADAK*
P/s: Gambar diambil dari facebook Cik Rinosa. *hihi*

Okay, cakap pasal Cik Rinosa. Cik Rinosa ni cikgu practical sekolah farrahusna. Fyi, dia ex-student Convent dulu (ex-student sekolah farrahusna) Dia ajar farrahusna English. Dia ni nak habaq mai, dia punya BM fuyoooo hebat woo. Dia ajar team Choral Speaking jugak with Pn. Haryaty, Alhamdulillah team kami menang <3 tunngu untuk State Level this August.

Me, Pn. Haryaty and Cik Rinosa *Klik di gambar untuk tumbesaran mendadak*

Me and Cik Rinosa <3 *Klik di gambar untuk tumbesaran mendadak*


Masa Hari Guru tu, hari last dia dekat sekolah. Sedih kan? Dah la kelas dia pun jarang masuk, kalau masuk pun.... Mr. ehem ehem yang ambik masa dia :( So, dia jarang sangat masuk kelas farrahusna. Masa hari last tu kan... *boleh tak kalau kita foward pi ending? sebab kalau nak cerita satu satu post ni akan jadi panjang lebar* Okay, farrahusna cerita masa dah habis semua persembahan masa Hari Guru tu, ramai students yang jumpa dia. So, terpaksalah farrahusna sabarkan diri tunggu depa semua blah shuh shuh dari situ.

Masa jumpa dia tu, farrahusna cakap la dekat dia jangan lupa farrahusna. *Actually banyak lagi yang farrahusna sembang dengan dia tapi malu nak habaq dekat hampa. Kikiki* Okay dot dot dot masa tengah sembang tu farrahusna bagi hadiah dekat dia and she was like "OMG farrahusna i never ask to buy it for me" and farrahusna jawab balik "Alah takpa lah teacher *and farrahusna lupa dah apa yang farrahusna cakap dekat dia*" And i hugged her, farrahusna pelukkkkk dia kuat kuat. And salam dia (macam yang selalu kita salam mak dgn ayah kita) and I hugged her for the second time. And she said (banyak kali "and" sungguh noh?) "Farrahusna please don't make me cry" and i smile.

Haa ingat dah farrahusna cakap apa dekat dia (kita patah balik pi perbualan yang masa farrahusna bagi hadiah dekat dia tu) Farrahusna cakap "Teacher, jangan lupa saya tau. Nanti selalu lah mai sini balik. Nanti masa competition Choral Speaking nanti saya wajibkan teacher hadirkan diri saya tak kira" And dia jawab "Saya takboleh janji la. Kena tengok keadaan dulu..." *farrahusna potong masa dia cakap* "Saya tak kira teacher, kalau teacher takmai saya merajuk dengan teacher" and she was so speechless. Farrahusna sambung lagi "Teacher jangan lupa saya ok. *sambil jari buat macam janji tu.. alah yang selalu kalau kita janji dengan orang tu.. pandai2 la tau sendiri macam mana* Hadiah tu wajib letak dekat tempat yang tiap2 hari teacher boleh tengok."And dia cakap "What word you always say to me when you meet me at staff room?" *lebih kurang macam tu la ayat dia* Me: "*thinking* Oh yaaaaaa" Sama2 cakap "FIGHTING!" Omg we both so cute. *ok perasan sat*

Gambar-gambarnya:: (semua gambar di ambil dari facebook kawan dan Cik Rinosa. Harap maklum)
(Dan ini pesanan terakhir, KLIK di gambar di bawah untuk tumbesaran yang mendadak secara tiba-tiba)

Ini hadiah yang Cik Rinosa dapat

I love Jerry

farrahusna dengan Eunice <3

Conteng jangan tak conteng :) hihi

Geng farrahusna. Wait, my bestfriend takda sebab tugas pengawas

Tadaaaaa hadiah yang farrahusna bagi dekat Cik Rinosa. Comel kan gajah tu? hehe


Macam tu la jalan ceritanya.. sedih kan? tapi farrahusna tak la sampai nangis sebab..... jengjengjeng ~ farrahusna boleh bila2 masa ja pi rumah dia sebab rumah dia dengan rumah farrahusna dekat sangat ^_^ Okay dah taktau nak cakap apa, aku blah dulu ok? Bye, Assalamualaikum <3



Suka post Farrahusna ? Jemput comment dan like ye :)